Over mij

Ik ben Wandalin van den Abeele, geboren in 1978, grootgebracht met een liefde voor dier en natuur. Bij ons thuis werd er ook altijd geknutseld. Of het nu tekenen was, breien of boetseren, ik deed het allemaal met veel plezier, maar tekenen was toch wel echt mijn grootste passie.

Na mijn opleiding tot metaalrestaurator aan het Instituut Collectie Nederland heb ik 10 jaar lang als zelfstandig metaalrestaurator gewerkt en is het tekenen naar de achtergrond verdwenen.

 

Tot ik merkte dat het tijd werd voor iets anders. Ik had een creatievere uitlaatklep nodig en ben met dat in mijn achterhoofd gaan werken voor een decoratiebedrijf. Dit was ook het moment waarop ik het tekenen van vogels weer heb opgepakt en herontdekt. Ik heb een grote doos professionele kleurpotloden gekocht van Faber Castell en ik ben vanaf toen serieus gaan tekenen. Vogels. Heel veel vogels.

Waarom deze voorkeur voor vogels? Tijdens mijn jeugd werd er veel gewandeld en werd er door mijn familie veel verteld over wat er zoal te zien en te horen was in de natuur. Ik denk dat daar mijn liefde voor vogels is ontstaan. Al die verschillende karaktertjes zijn ontzettend leuk om te tekenen!

De vogels die ik tekende ben ik gaan verkopen op verschillende kunstmarkten en dat beviel me zo goed dat ik sinds 1 januari 2019 besloten heb verder te gaan als zelfstandige en mij volledig toe te leggen op het maken van professionele potloodtekeningen. Alle tekeningen die ik maak, digitaliseer ik door ze op hoge resolutie te scannen. Daarna bewerk ik ze en gebruik ik ze voor allerlei doeleinden. Zodoende heb ik inmiddels verschillende kaartenseries, drinkflessen, kunstprenten en een verjaardagskalender in mijn assortiment.

Ik maak ook regelmatig vogeltekeningen in opdracht. Als u hierin interesse heeft, kunt u hier meer informatie vinden.

error: Content is protected !!