Werkwijze

Ik teken naar aanleiding van foto’s. Mijn werk begint dan ook met het vinden van een mooie referentie foto waarin recht wordt gedaan aan de uiterlijke kenmerken waar een vogel om bekend staat. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat bij een kuifmees de ‘kuif’ dan ook goed te zien is en van het roodborstje de ‘rode borst’. Daarnaast zijn ook de houding en de uitdrukking van de vogel belangrijk. Ik ben altijd op zoek naar een foto die een beetje afwijkt van de standaardhouding.

Mijn tekenwijze is realistisch. De polychromospotloden van Faber Castell zijn hiervoor uitermate geschikt. De potloden laten zich goed slijpen waardoor met de scherpe punt, uiterst gedetailleerd gewerkt kan worden. Bovendien zijn de potloden van hoogwaardige kwaliteit en zijn de pigmenten zeer lichtecht, wat betekent dat ze niet snel verkleuren onder invloed van UV straling. Niets is uiteindelijk bestand tegen de tand des tijds, dus het is altijd beter om een tekening niet in de volle zon te hangen.

De tekeningen maak ik op Canson ‘Illustration’. Dit is een extra wit, zuurvrij, glad en stevig papier (250 grams) waarop met scherpe punt getekend kan worden (en gegumd) zonder dan het papier beschadigt.

Ik lever tekeningen standaard met passe-partout en neutrale, strakke lijst.

error: Content is protected !!